Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Brisket sandwich med oxbringa, surkål och ost

27 jan, 2019
AvRedaktionen
Lunchmacka med stekt oxbringa, surkål och ost.
Med inspiration från delis i New York har vi återskapat en klassisk brisket sandwich med oxbringa, surkål, saltgurka och chips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer (köttet räcker till flera)

Tid: 15 minuter + 5 timmar i ugn

Du behöver:

1 kg färsk oxbringa

1 msk smör

salt och nymald svartpeppar

1 dl rökig barbequesås

8 tjocka skivor lagrad cheddarost

2–3 dl surkål

6 skivor lätt rostat surdegsbröd

Till servering:

saltgurka

chips

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet runtom. Hetta upp smöret och bryn det lätt runtom så det får lite färg. Lägg köttet i en ugnsfast gryta med lock eller i en form med ugnsfolie runtom. Låt köttet tillagas i nedre delen av ugnen i 5 timmar. Pensla med barbequesås mot slutet. Låt det svalna och skär sedan upp det i skivor och bryn dem lätt. Salta och peppra. Lägg på osten och lägg det på hälften av brödskivorna med en rejäl hög surkål ovanpå. Lägg på resten av bröden och servera genast med dillgurkor och chips.

Lunchmacka med stekt oxbringa, surkål och ost.
Lunchmacka med stekt oxbringa, surkål och ost.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons