Lyxig smörgåstårta med lax, räkor och löjrom

Lyxig smörgåstårta med lax, räkor och löjrom.

Lyxig smörgåstårta med lax, räkor och löjrom som smakar svensk sommar på ett fat! Välj miljöcertifierad fisk och skaldjur.
11 juni, 2015

8 personer

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

1 smörgåstårtebröd (avlångt)

Böcklingcreme:

1 tub böcklingpastej (120 g)

2 hårdkokta ägg (hackade)

Gör så här: Bred ut böcklingpastejen och strö de hackade äggen ovanpå.

Krabbsmet:

1 dl majonnäs

1 liten konservburk krabba i vatten (170 g, varav 120 g krabba)

20 g riven pepparrot

2 krm svartpeppar

2 krm salt

Gör så här: Mixa ingredienserna.

Laxröra:

150 g kallrökt lax

1 dl crème fraiche

1/2 liten rödlök

Gör så här:  Strimla laxen och finhacka löken. Rör ihop.

Löjromsröra:

1 1/2 dl creme fraiche

1 1/2 dl majonnäs

40 g löjrom

Gör så här:  Rör ihop.

Garnering:

2 kvistar krondill

8 blåklintar

25 räkor (skalade)

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till krabbsmeten. Strimla laxen och finhacka löken och rör ihop laxröran. Rör ihop alla ingredienser till löjromsröran.

Bred ut böcklingpastejen på den första landgången och strö över de hackade äggen. Bred ut krabbsmeten på den andra landgången. Bred ut laxröran på den tredje landgången.

Montera ihop delarna, laxröran ska ligga överst utan något bröd ovanpå. Bred löjromsröran runt tårtan. Garnera med blåklint och krondill i ett fint mönster. Lägg skalade räkor runtomkring tårtan.

Lyxig smörgåstårta med lax, räkor och löjrom.

Lyxig smörgåstårta med lax, räkor och löjrom.

 

Recept: Karin Ström och Lina Eidenberg Adamo
Foto: Lina Eidenberg Adamo

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: