Löjromscheesecake med färska ärtskott

Recept på löjromscheesecake med färska ärtskott

PHILIP HOEPNER
Löjromscheesecake är en lyxig och festlig variant på cheesecake som kommer göra succé på buffébordet i sommar!
28 maj, 2021
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Löjromscheesecake med färska ärtskott

Så god att du kommer göra den fler gånger i sommar, inte bara till midsommar!

Så gör du löjromscheesecake med färska ärtskott
PHILIP HOEPNER

10 bitar

Du behöver:

4 skivor rågbröd eller kavring
50 g smör fyllning
3 gelatinblad
4 dl crème fraiche
5 dl riven lagrad hårdost
75 g löjrom
1 dl hackad gräslök
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 näve ärtskott

Gör så här:

  1. Mixa brödet i en matberedare, tillsätt smör och mixa tills smöret är helt blandat med brödet. Klä en springform med bakplåtspapper i botten och plastfolie på kanterna. Tryck ut brödmixen i botten och tryck till den med en sked. Låt stelna i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Blanda under tiden crème fraiche med ost, rom och gräslök, smaka av med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, smält dem i kastrull på låg värme. Rör ner lite av crème fraiche-blandningen i gelatinbladen, rör om ordentligt. Rör ner gelatinblandningen i resten av crème fraiche-blandningen. Bred ut blandningen över brödmix-botten. Ställ i kylen och låt stelna i minst 1 timme. Garnera med ärtskott strax innan servering.

Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann

Missa inte

Parmesanchips med löjrom och citronkräm

Lyxigt, enkelt och underbart gott!

Goda minipajer med räkröra

Spröda och krämiga!

Cheesecake-snittar med lemon curd

Cheesecake i nytt format!