Löjromscheesecake med färska ärtskott

Recept på löjromscheesecake med färska ärtskott

PHILIP HOEPNER
Löjromscheesecake är en lyxig och festlig variant på cheesecake som kommer göra succé på buffébordet i sommar!
28 maj, 2021
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Löjromscheesecake med färska ärtskott

Så god att du kommer göra den fler gånger i sommar, inte bara till midsommar!

Så gör du löjromscheesecake med färska ärtskott
PHILIP HOEPNER

10 bitar

Du behöver:

4 skivor rågbröd eller kavring
50 g smör fyllning
3 gelatinblad
4 dl crème fraiche
5 dl riven lagrad hårdost
75 g löjrom
1 dl hackad gräslök
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 näve ärtskott

Gör så här:

  1. Mixa brödet i en matberedare, tillsätt smör och mixa tills smöret är helt blandat med brödet. Klä en springform med bakplåtspapper i botten och plastfolie på kanterna. Tryck ut brödmixen i botten och tryck till den med en sked. Låt stelna i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Blanda under tiden crème fraiche med ost, rom och gräslök, smaka av med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, smält dem i kastrull på låg värme. Rör ner lite av crème fraiche-blandningen i gelatinbladen, rör om ordentligt. Rör ner gelatinblandningen i resten av crème fraiche-blandningen. Bred ut blandningen över brödmix-botten. Ställ i kylen och låt stelna i minst 1 timme. Garnera med ärtskott strax innan servering.

Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann