Linsburgare med coleslaw

Linsburgare med colewlaw i briochebröd.

Matiga linsburgare med krispig coleslaw i saftigt briochebröd. Toppa med skivat äpple, örter, salt och peppar. Supergott!
26 februari, 2019

4 personer

Linsburgare

300 g kokta röda linser

1 1/2 dl riven ost

2 dl rivna morötter

1 dl havregryn

1 gul lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 ägg

salt, svartpeppar

3 msk olivolja, till stekning

Till servering:

4 briochebröd

4 dl coleslaw

1 rödlök

1 äpple

1 dl persilja och dill

salt, svartpeppar

Gör så här:

Stek lök och vitlök gyllene. Lägg den stekta löken i en skål tillsammans med ost, morötter, havregryn, avrunna linser, ägg, salt och peppar.

Mixa ihop till en färs med stavmixer. Forma till 8 biffar och stek i stekpanna i 3–4 minuter per sida.

Dela briochebröden, stek snittytorna. Skiva äpplena tunt. Bygg burgare med linsburgare, coleslaw och skivat äpple. Toppa med örter, salt och peppar.

Linsburgare med colewlaw.

Linsburgare med colewlaw.

Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann