Linguine vongole med chili och vitlök

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
emv0902-029-1

Linguine vongole med chili och vitlök

4 personer

Tid: 20 minuter

Kolla musslorna (gäller färska), om någon är öppen, knacka på den och om den inte sluter sig, släng den.

800 g musslor (tvättade)

300 g linguine

olivolja

2 vitlöksklyftor

2 röda chili (fint skivad)

1 glas vitt vin

1 litet knippe persilja (hackad)

Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stor låg kastrull med lock. Tillsätt vitlök och chili och låt sjuda ett par minuter. Häll i musslorna och vinet, lägg på locket och låt puttra några minuter tills musslorna har öppnat sig (släng eventuellt oöppnade). Häll av pastan och tippa ner den i musselkastrullen tillsammans med persiljan. Rör ihop alltsammans och servera.

Av: Janine Ratcliffe Foto: Brett Stevens