Len jordärtskockssoppa

Len jordärtskockssoppa.

Len jordärtskockssoppa som passar perfekt till förrätt. Servera med baguette med varmrökt lax och färskost, om du vill ha en matigare måltid.
28 januari, 2017

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

500 g jordärtskockor (skalade och hackade)

2 msk olivolja

1 gul lök (hackad)

1 1/2 dl vitt vin

5 dl grönsaksbuljong

2 dl vispgrädde

salt och svartpeppar

Till servering:

1 baguette

150 g varmrökt lax

1 ask färskost med pepparrotssmak

dill

Gör så här:

Fräs jordärtskockor och lök i lite olivolja utan att få färg. Häll på vinet och buljongen. Låt puttra i cirka 15 minuter. Häll sedan ner grädden och koka upp. Mixa sedan till en slät soppa. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med baguette med varmrökt lax och färskost, gärna med pepparrotsmak. Dekorera med dill.

Len jordärtskockssoppa.

Len jordärtskockssoppa.

Av: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna