Leilas halstrade tonfisksashimi med avokadosallad

Leilas halstrade tonfisksashimi med avokadosallad.

Den här goda rätten med halstrad tonfisksashimi och avokadosallad innehåller en massa nyttiga fetter och precis så mycket hetta som du själv vill ha.
22 mars, 2017

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

4 avokado

1 stor gurka

1 stor mango

1/2 röd mild chili (finhackad)

1 kruka koriander

flingsalt

svartpeppar från kvarn

5 droppar sesamolja

100 g pinjenötter

500 g färsk tonfisk (av sushikvalitet)

1 dl sesamfrö (svarta och vita)

olivolja

Dressing:

1/2 dl japansk soja

1 citron (saften)

Till servering:

lime

Gör så här:

  1. Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja.
  2. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i en het och torr stekpanna.
  3. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön.
  4. Halstra tonfisken hastigt i lite olja i en het stekpanna så att den får stekyta runtom (men den ska fortfarande vara helt rå inuti).
  5. Skiva fisken i skivor och lägg dem efter varandra på ett fat med salladen bredvid.
  6. Blanda samman soja och citronsaft och skeda det över fisken.
Leilas halstrade tonfisksashimi med avokadosallad.

Leilas halstrade tonfisksashimi med avokadosallad.

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler recept hittar du här.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: