4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
4 avokado
1 stor gurka
1 stor mango
1/2 röd mild chili (finhackad)
1 kruka koriander
flingsalt
svartpeppar från kvarn
5 droppar sesamolja
100 g pinjenötter
500 g färsk tonfisk (av sushikvalitet)
1 dl sesamfrö (svarta och vita)
olivolja
Dressing:
1/2 dl japansk soja
1 citron (saften)
Till servering:
lime
Gör så här:
- Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja.
- Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i en het och torr stekpanna.
- Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön.
- Halstra tonfisken hastigt i lite olja i en het stekpanna så att den får stekyta runtom (men den ska fortfarande vara helt rå inuti).
- Skiva fisken i skivor och lägg dem efter varandra på ett fat med salladen bredvid.
- Blanda samman soja och citronsaft och skeda det över fisken.
Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fler recept hittar du här.