Laxtartar med vaktelägg och löjrom

Laxtartar med vaktelägg och löjrom.

De här lättlagade laxtartaren är fantastisk god och perfekt att bjuda på när man har många gäster. Hittar du inte vaktelägg går det bra med 1/4 hönsägg.
23 mars, 2016

12 stycken

Tid:  20 minuter

Du behöver:

200 g salmalax

6 vaktelägg

1 dl majonnäs

1 msk vit misopasta

2–3 skivor ljust bröd

ca 4 msk löjrom

kryddgrönt till garnering

Gör så här:

Finhacka den råa laxen. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner vakteläggen, sänk  värmen och sjud äggen i 4 minuter. Skölj med kallt vatten och skala. Skär äggen i halvor. Rör ihop majonnäs och misopasta, smaka av. Rosta brödskivorna. Tryck ner en smord utstansningsring i en brödskiva och fyll den med cirka 1 msk lax. Lyft upp ringen och fortsätt på samma sätt med resten av brödet och laxen. Lägg en ägghalva på varje laxtorn, toppa med en liten klick misomajonnäs och löjrom. Garnera med lite kryddgrönt som till exempel smörgåskrasse eller timjan.

Laxtartar med vaktelägg och löjrom.

Laxtartar med vaktelägg och löjrom.

Av: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Stefan Wettainen