Laxtartar med avokado
- AvRedaktionen
Kan det bli enklare? Bara att hacka ihop lax och servera med avokado, crème fraiche och rom av valfri sort. Bjud gärna på en bit rostat surdegsbröd till.
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
200 g kallrökt lax
150 g rimmad lax
nymald svartpeppar
1/2 avokado
2 msk crème fraiche
80 g rom av valfri sort
några droppar god olivolja
Gör så här:
Finhacka laxsorterna, blanda och mal i ordentligt med peppar. Forma fyra ”puckar” med hjälp av ett runt kakmått eller gör en snygg hög på 4 assietter. Skiva avokadon tunt och lägg ovanpå. Lägg på en liten klick crème fraiche och toppa med rom. Strö lite rom runtomkring och droppa på lite olja. Peppra lite till.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent och modell: Ellinor Kolmodin