Laxsallad med bacon, krutonger och parmesandressing

Laxsallad med bacon, krutonger och parmesandressing.

Matig sallad med lax, bacon, brödkrutonger och parmesandressing. Krispigt, salt bacon lyfter salladen till ny nivå!
15 april, 2017

2 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

6 skivor bacon

2 laxfiléer

2 skivor vitt bröd

1/2 huvud krispsallad

1/4 gurka

8 små röda eller gula tomater

salt och peppar

Dressing:

1 dl riven parmesanost

2 msk majonnäs

2 msk crème fraiche

en skvätt färskpressad citronsaft

salt och peppar

Gör så här:

Stek baconet krispigt i het stekpanna. Behåll baconfettet i stekpannan. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Skär brödskivorna till mindre krutonger och stek laxen ett par minuter per sida och brödet i samma panna som baconet. Skölj alla grönsaker, skär gurkan i skivor och dela tomaterna. Rör ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Blanda grönsakerna med dressingen och toppa med bacon, lax och krutonger.

Laxsallad med bacon, krutonger och parmesandressing.

Laxsallad med bacon, krutonger och parmesandressing.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson