Laxgryta med räkor, chili, kokosmjölk och koriander
- AvRedaktionen
Lax gör sig utsökt till krämig kokosmjölk och chili som ger lite hetta. Testa den här grytan, en ny favorit! Servera med en limeklyfta och färsk koriander.
4 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 burk kokosmjölk, 400 g
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
400 g laxfilé
50 g sockerärtor
4–6 nykokt färskpotatis
300 g färska skalade räkor
1 kruka färsk koriander
1 lime (i klyftor)
Gör så här:
Finhacka vitlök och chili och fräs utan att det ta färg i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt kokosmjölk och vin och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp. Skär laxen i kuber och lägg i grytan tillsammans med sockerärtor och låt allt sjuda tillsammans i cirka fem minuter. Lägg i den nykokta färskpotatisen och skalade räkor och låt allt bli varmt, koka inte – då blir räkorna sega. Servera med en limeklyfta och mycket färsk koriander för dem som gillar det. Byt annars ut mot persilja.