Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Laxfyllda spättafiléer med vitvinssås och löjrom

29 mar, 2017
AvRedaktionen
Laxfyllda spättafiléer med vitvinssås och löjrom.
Laxfyllda spättafiléer är en enkel, klassisk men ändå festlig lördagslyx eller söndagsmiddag – klar på en halvtimme! Servera med ris eller pressad potatis, lättkokta primörer och en klick löjrom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Du behöver:

10–12 spättafiléer

300 g laxfilé

salt och vitpeppar

2 dl grädde

25 g smör

1 msk vetemjöl

1 fiskbuljongtärning

1 dl vitt vin

ev salt

100 g löjrom

1 bunt gräslök

Till servering:

ris och kokta gröna primörer

Gör så här:

Värm ugnen till 200°. Lägg ut filéerna på en skärbräda. Hacka laxen i små kuber och fördela över filéerna. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i en ugnsfast form, salta och peppra. Smält smöret i en kastrull och vispa ner en rågad sked med vetemjöl. Vispa ner grädden och smula ner buljongtärningen. Låt såsen tjockna under omrörning. Häll i vinet och smaka eventuellt av med lite salt. Häll vinsåsen över fiskrulladerna och ställ in dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera fisken med en klick löjrom, ris eller pressad potatis och lättkokta gröna primörer.

Laxfyllda spättafiléer med vitvinssås och löjrom.
Laxfyllda spättafiléer med vitvinssås och löjrom.

Recept och styling: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons