Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Laxceviche med mango, gurka och koriander

05 aug, 2017
AvRedaktionen
Laxceviche med mango, gurka och koriander.
Ceviche är en latinamerikansk maträtt där man låter rå fisk marinera i bland annat lime, chili och koriander. Här ska laxen få mest plats, så gör störst bitar av den. Servera som förrätt i nubbeglas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 10 minuter + 3 timmar i kyl

Ingredienser:

300 g salmalax i tunna skivor

1 färsk mango, eller fryst (i bitar)

1/2 gurka (urkärnad och hackad)

1 rödlök (finhackad)

1 chili (urkärnad och finhackad)

3 lime, pressad saft

2 krukor färsk koriander (hackad)

flingsalt

Gör så här:

Rör samman alla ingredienser, smaka av med lite salt. Låt stå svalt i minst 3 timmar, rör om någon gång. Servera i små nubbeglas.

Laxceviche med mango, gurka och koriander.
Laxceviche med mango, gurka och koriander.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons