Laxceviche med mango, gurka och koriander

Laxceviche med mango, gurka och koriander.

Ceviche är en latinamerikansk maträtt där man låter rå fisk marinera i bland annat lime, chili och koriander. Här ska laxen få mest plats, så gör störst bitar av den. Servera som förrätt i nubbeglas.
05 augusti, 2017

6 personer

Tid: 10 minuter + 3 timmar i kyl

Ingredienser:

300 g salmalax i tunna skivor

1 färsk mango, eller fryst (i bitar)

1/2 gurka (urkärnad och hackad)

1 rödlök (finhackad)

1 chili (urkärnad och finhackad)

3 lime, pressad saft

2 krukor färsk koriander (hackad)

flingsalt

Gör så här:

Rör samman alla ingredienser, smaka av med lite salt. Låt stå svalt i minst 3 timmar, rör om någon gång. Servera i små nubbeglas.

Laxceviche med mango, gurka och koriander.

Laxceviche med mango, gurka och koriander.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem