Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fröklädd lax med rödbetor och citrussallad

31 jan, 2018
AvRedaktionen
Fröklädd lax med rödbetor och citrussallad.
Lax och sesamfrön med sina nyttiga fetter blir en supermåltid tillsammans med rödbetor och en frisk citrussallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 25 minuter

Fröklädd lax:

2 salmalaxfiléer

2 tsk agavesirap eller honung

flingsalt och svartpeppar

2–3 msk blandade fröer, till exempel pumpa, sesam och solros

Sallad:

4 satsumas

1 msk jungfruolivolja

1 msk rödvinsvinäger

flingsalt och svartpeppar

50 g vattenkrasse eller rucola

250 g färdigkokta rödbetor (i klyftor)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Pensla varje laxfilé med hälften av agavesirapen eller honungen, strö över salt och svartpeppar och tryck fast fröblandningen. Lägg i en ugnsfast form och tillaga i 15 minuter eller tills fisken är genomkokt. Se upp så fröna inte bränns.

Skala satsumas, filéa och skär i bitar. Ta vara på saften och vispa ihop den med olivoljan och vinäger i en liten skål. Salta och peppra.

Rör samman dressingen med vattenkrassen, rödbetan och satsumasklyftorna, lägg upp på tallrikar och placera laxen på toppen.

Tips!

Om du vill kan du servera laxen med en god ört- och citronsås. Mixa 2 dl lätt crème fraiche med 1/2 kruka basilika, 1 tsk färskpressad citron och smaka av med flingsalt. Toppa med nymalen svartpeppar.

Fröklädd lax med rödbetor och citrussallad.
Fröklädd lax med rödbetor och citrussallad.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons