Lax i curry med kokosmjölk

  • AvCassandra Lindblom
En enkel gryta med lax i currysås med kokosmjölk som också kan smak­sättas med limeblad, ingefära, koriander eller vad man är sugen på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Lax i curry med kokosmjölk.
Lax i curry med kokosmjölk.

Du behöver:

200 g norsk lax

2 salladslökar

1 röd pepparfrukt

1 portion basmatiris

1 1/2 tsk curry

1/2 dl kokosmjölk

1/2 dl buljong

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Torka av laxen så att den är torr och lägg på bakplåts­papper. Skölj salladslök och pepparfrukt, skär i strimlor och lägg dessa över laxen. Krydda med 1/2 tsk curry, salt och pepp­ar. Vik bakplåtspappret över laxen och lägg paketet i ugnen cirka 20 minuter.

Skölj och koka riset enligt förpackningens instruktioner. Strö 1 tsk curry i en torr stekpanna och häll kokosmjölk och buljong över. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Krydda med salt och ­peppar. Servera lax och grönsaker med kokossås och ris.