Lava Cheese – grillade ostsnacks från Island

Lava Cheese passar perfekt på ostbrickan!

Gillar du ost och snacks? Tycker du att ostkanten som smälter och blir krispig utanför din grillade smörgås är godast på hela mackan? Då måste du testa Lava Cheese!
17 oktober, 2018

Historien bakom Lava Cheese började i slutet av 2016 då två bästa vänner – Jósep och Gudmundur från Island – satt och åt grillade ostmackor och drack ett par öl. De noterade att bästa delen av mackan var osten som blev extra krispig på grillen och undrade varför ingen hade lagat snacks av detta.

I början av 2017, efter många försök, lanserade de sin första produkt. Idag finns Lava Cheese att köpa i de flesta stora butiker på Island och nu även i drygt femtio butiker i Sverige.

Naturliga ingredienser

Lava Cheese produceras i Sverige av The Snack Company på Gotland. Produkten är tillverkad av enbart naturliga ingredienser av hög kvalitet. Snacksen innehåller hela 36 % protein och endast 1 % kolhydrater. Fetthalten ligger på 41 % vilket är perfekt om du äter LCHF eller keto.

Serveringsförslag

Ät snacksen som de är med ett glas bubbel eller öl. Faktum är att sältan och fetman i osten passar perfekt till champagne! Lava Cheese passar även till ostbrickan tillsammans med andra ostar och gärna någon marmelad eller dipp. Du kan även göra små snittar av snacksen och toppa dem med till exempel löjrom och crème fraiche.

Läs också: 7 tips för den perfekta ostbrickan

Lava Cheese finns i smakerna chili och rökt.

Lava Cheese finns i smakerna chili och rökt.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: