Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Lättlagat: Pasta och kryddkorv – i en och samma gryta

31 jul, 2016
AvJoel Linde
Gott men samtidigt snabbt och enkelt – den ultimata kombinationen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ibland har man helt enkelt inte tid eller ork att stå för länge vid spisen, men magen kräver ju ändå sitt. Det är då man bara älskar såna här recept, som är extremt enkla, kräver minimala förberedelser, går fort, men ändå resulterar i en grymt god måltid.

Förberedelser: 10 minuter.

Tillagning: 20 minuter.

Du behöver:

– 1 msk olivolja

– 1 strimlad gullök

– 4 hackade vitlöksklyftor

– ¾ tesked salt

– 500 g spagetti

– 7 dl delade körsbärstomater

– 5 dl basilikablad (luftigt packat)

– 1 l vatten

– 300 g kryddkorv (välj din egen favorit)

– Peppar

– 2 dl riven parmesanost

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Gör så här:

1. Fräs lök och vitlök i olivoljan.

2. Lägg i salt, spagetti, tomater, basilika, korv och vatten och låt koka upp.

3. Sänk värmen och låt puttra under lock i 10 minuter tills pastan är al dente och vattnet absorberats.

4. Rör ner parmesanosten och krydda med peppar.

LÄS OCKSÅ:

6 recept på somrig buffémat värdig ett lyxhotell

Recept: Gör din egen glass-sandwich

Ät trendigt: Blåbärssmoothie med kokos

Smaklig måltid!

Annons