Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Lättlagad sommarpasta med sparris och citron

07 jul, 2025
Recept på lättlagad pasta med sparris och citron
Sväng ihop en snabb, grön pasta med det bästa säsongen har att erbjuda – med sparris, ärtor och citron.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlarBrand logo
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlar

Lättlagad sommarpasta med sparris och citron

Säsongens pasta när den är som bäst: grön, snabb och god!

Lättlagad sommarpasta med sparris och citron
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

600 g spagetti
Salt
400 g grön sparris
2 vitlöksklyftor
200 g ärtor, färska eller frysta
3 msk olivolja, till stekning
3 msk citronsaft
Salt och peppar

Sallad:

2 gemsalladshuvuden
1 gurka
1 näve färsk dill
Salt och peppar
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger

Till servering:

50 g riven parmesan

Gör så här:

  1. Sallad: Plocka salladen, skiva gurkan tunt och lägg upp på ett fat. Strö över dill, salta och peppra. Ringla över olja och vinäger innan servering.
  2. Pasta: Koka pastan i saltat vatten i cirka 10 minuter tills den är al dente. Låt rinna av, men spara pastavattnet.
  3. Skär av och släng de nedre, träiga ändarna på sparrisarna. Skiva sparrisen.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Fräs sparris och vitlök i olja i en traktörpanna ca 1 minut.
  5. Häll ärtorna (tinade om de varit frysta) i pannan och fräs dem ganska kort. Tillsätt den kokta pastan, 2–3 dl av kokvattnet och lite mer olja. Låt allt sjuda tillsammans i 1–2 minuter. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och eventuellt mer olja.
  6. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med färskriven parmesan och servera direkt med salladen.
Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Foto: Columbus Leth

Annons