Lättlagad örtig matjessillskrans

Recept på örting matjessilskrans

Matjessill med en twist! Denna örtiga matjessillskrans är lätt att laga och dessutom annorlunda i sitt utförande. Garnera med dill och körvel.
17 december, 2019

6 portioner

Örtig matjessill:

2 stora potatisar

1 schalottenlök

6 matjessillfiléer

1 kokt eller inlagd rödbeta

3 msk kapris

1 dl fint hackad dill

½ dl fint hackad körvel

1 dl majonnäs

Salt och svartpeppar

Garnering:

Dill och körvel

Till servering:

Rostat rågbröd

Gör så här:

  1. Skala potatisarna och koka i lättsaltat vatten i 15 minuter.
  2. Låt kallna.
  3. Hacka schalottenlöken fint.
  4. Torka av sillfiléerna med hushållspapper och skär i tärningar.
  5. Skala och skär rödbetan i små klyftor.
  6. Hacka kaprisen grovt och hacka dillen fint.
  7. Vänd ner 2 msk av den hackade dillen i en skål ihop med lökhack och tärnad sill.
  8. Salta och peppra.
  9. Blanda återstående hackad dill med hackad körvel och majonnäs, smaka av med salt och peppar.
  10. Skär potatisarna i tärningar eller skivor.
  11. Lägg upp sillsalladen i en ring på en tallrik.
  12. Fördela potatis och rödbeta ovanpå.
  13. Garnera med lite dill och körvel och klicka lite örtmajonnäs här och där.
  14. Rostat rågbröd i skivor smakar gott till.
Recept på örtig matjessillskrans

Örtig matjessillskrans.

Av: Julie Hey

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

3 nya recept på inlagd sill av Frida Ronge

3 sorters inlagd sill + snaps som passar till