Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Lättlagad örtig matjessillskrans

17 dec, 2019 
AvRedaktionen
Recept på örting matjessilskrans
Matjessill med en twist! Denna örtiga matjessillskrans är lätt att laga och dessutom annorlunda i sitt utförande. Garnera med dill och körvel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 portioner

Örtig matjessill:

2 stora potatisar

1 schalottenlök

6 matjessillfiléer

1 kokt eller inlagd rödbeta

3 msk kapris

1 dl fint hackad dill

½ dl fint hackad körvel

1 dl majonnäs

Salt och svartpeppar

Garnering:

Dill och körvel

Till servering:

Rostat rågbröd

Gör så här:

  1. Skala potatisarna och koka i lättsaltat vatten i 15 minuter.
  2. Låt kallna.
  3. Hacka schalottenlöken fint.
  4. Torka av sillfiléerna med hushållspapper och skär i tärningar.
  5. Skala och skär rödbetan i små klyftor.
  6. Hacka kaprisen grovt och hacka dillen fint.
  7. Vänd ner 2 msk av den hackade dillen i en skål ihop med lökhack och tärnad sill.
  8. Salta och peppra.
  9. Blanda återstående hackad dill med hackad körvel och majonnäs, smaka av med salt och peppar.
  10. Skär potatisarna i tärningar eller skivor.
  11. Lägg upp sillsalladen i en ring på en tallrik.
  12. Fördela potatis och rödbeta ovanpå.
  13. Garnera med lite dill och körvel och klicka lite örtmajonnäs här och där.
  14. Rostat rågbröd i skivor smakar gott till.
Recept på örtig matjessillskrans
Örtig matjessillskrans.

Av: Julie Hey

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

3 nya recept på inlagd sill av Frida Ronge

3 sorters inlagd sill + snaps som passar till

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons