Lammburgare med cheddar

Lammburgare med cheddar.

Grillad lammburgare med cheddarost. Här har den kryddats med vitlök, chili, spiskummin och färska örter för att få riktig medelhavssmak.
16 maj, 2017

6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

900 g lammfärs

4 skivor dagsgammalt

vitt bröd utan kanter

1 dl mjölk

2 ägg

4 finhackade vitlöksklyftor

ev 1–2 tsk chiliblandning

1 msk spiskummin

1/2 dl finhackad bladpersilja

1/2 dl finhackad mynta

salt och nymalen svartpeppar

6 tjocka skivor cheddarost

6 hamburgerbröd eller portionsbröd

Serveras med:

skivad tomat

skivad gul lök

sallad och senap

pickels eller pfeferoni

Gör så här:

  1. Lägg det dagsgamla vita kantfria brödet i blöt i mjölken. Finfördela det med stavmixer.
  2. Blanda ner de övriga ingredienserna till smeten och rör om ordentligt. Krydda rejält med salt och peppar.
  3. Forma till 6 stora hamburgare. Grilla (gärna på träkolsgrill) eller i stekpanna, ett par minuter på varje sida. Du kan också eftersteka biffarna i ugnen eller i mikron. Lägg på osten sist, och låt den smälta något.
  4. Grilla hamburgerbröden hastigt. Fyll bröden med tomat, lök och sallad, lägg på lammburgarna och osten. Smaksätt med senap.
Lammburgare med cheddar.

Lammburgare med cheddar. Foto: David Japy

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: