Läcker kaffe crema

Recept på läcker kaffe crema

Se hit alla kaffeentusiaster och chokladälskare! Toppa med bitar av mjölkchoklad, krossade biscotti och torkade blommor.
19 mars, 2020

4–6 portioner

Du behöver:

¼ vaniljstång

⅔ dl socker

4 dl vispgrädde

2 tsk snabbkaffe

7 äggulor

Till servering:

50 g mjölkchoklad

4–6 mandelbiscotti

Ätbara torkade blommor

Gör så här:

  1. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Mortla ihop dem med 1 tsk socker.
  3. Lägg det sockret i en kastrull tillsammans med grädde och den tomma vaniljstången.
  4. Värm tills det nästan kokar, under konstant omrörning, och ta från värmen. Tillsätt kaffet.
  5. Vispa äggulorna med resten av sockret till en tjock vit kräm.
  6. Tillsätt den avsvalnade grädden under omrör ning.
  7. Häll tillbaka i kastrullen och låt stå på medelvärme, rör om hela tiden tills den tjocknar.
  8. Fördela krämen i ugnsfasta kaffekoppar eller formar och ställ på en ugnsplåt med hög kant.
  9. Häll vatten på plåten så det täcker kaffekopparna till hälften.
  10. Sätt ugnen på 150°.
  11. Baka krämen i cirka 45–60 minuter.
  12. Ta ut formarna, låt svalna och ställ kallt i minst 4 timmar.
  13. Ta ut krämen från kylen, toppa med bitar av mjölkchoklad, krossade biscotti och torkade blommor.
Recept på läcker kaffe crema

Läcker kaffe crema.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Bjud på klassisk kaffe affogato

Chokladkaka med kaffe och mjölkchoklad

Magiska chokladbakelser med kaffeskum