Läcker grön kycklingsallad

Recept på grön kycklingsallad

Vår nya salladsfavorit! Denna gröna kycklingsallad är underbart god. Garnera gärna med ärtskott eller färska kryddörter.
17 mars, 2020

4 portioner

Kycklingsallad:

500 g kycklingbröstfilé

salt och svartpeppar

2 msk smör

6 gröna sparrisar

1 dl skalade sojabönor, tinade från frysen

1 knippe salladslök

Dressing:

1 dl majonnäs

2 msk crème fraiche

½ msk senap

1 knippe körvel eller persilja

Garnering:

Ärtskott eller färska örter

Gör så här:

  1. Torka kycklingen torr med lite hushållspapper. Salta och peppra lätt.
  2. Smält smöret i en stekpanna och bryn kycklingen i 2 minuter på varje sida.
  3. Tillsätt 2 dl vatten och låt småkoka i 6–8 minuter på varje sida.
  4. Ta från pannan och låt svalna på en tallrik.
  5. Bryt av och kasta de nedersta delarna på sparrisarna.
  6. Koka sparrisarna med kycklingen i 1 minut.
  7. Ta upp och skölj av sparrisarna under iskallt vatten. Hacka dem fint.
  8. Hacka sojabönorna grovt.
  9. Skölj, ansa och hacka salladslökarna fint.
  10. Rör ihop majonnäs med crème fraiche, senap och finhackad persilja eller körvel.
  11. Finfördela kycklingen med en gaffel och vänd ner i dressingen.
  12. Tillsätt hackad sparris, sojabönor och salladslök.
  13. Smaka av med salt och peppar och fördela i skålar eller på ett fat.
  14. Garnera gärna med ärtskott eller färska kryddörter.
Recept på grön kycklingsallad

Läcker grön kycklingsallad.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Kycklingsallad med äpple, röda linser och fetaostkräm

Kycklingsallad med inlagd gurka

Kycklingsallad med edamamebönor och tahinidressing