Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Labneh på soyayoghurt med rödkål och krämiga ägg

23 maj, 2025
Recept på labneh på soyayoghurt med rödkål och krämiga ägg
columbus leth
Labneh är en specialitet från Mellanöstern och är helt enkelt avrunnen yoghurt. Servera med krämiga ägg, avokado och rödkål.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlarBrand logo
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlar

Labneh på soyayoghurt med rödkål och krämiga ägg

Krämig, mättande lunchrätt med ägg, rödkål och avokado

Annons

2 portioner

Tid: 15 minuter + tid i kyl över natten

Du behöver:

300 g soyayoghurt
Salt
1 vitlöksklyfta

Kramad rödkål:

250 g rödkål
1 tsk salt
1 tsk agavesirap

Chilighee:

2 vitlöksklyftor
1 msk ghee
1 tsk torkade chiliflakes

Till servering:

2 ägg
1 avokado
1 näve slätbladig persilja
½ citron

Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Gör så här:

  1. Labneh: Lägg yoghurten i en silduk eller kaffefilter, låt rinna av i kylen över natten. Krydda sedan med salt och lite riven vitlök.
  2. Kramad rödkål: Skär kålen, strö över salt och ringla över agavesirap. Krama den med händerna så att kålen blir mjukare och lite mer mör.
  3. Chilighee: Skär vitlöken i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull med ghee, och låt det brynas så att vitlöken får lite färg. Tillsätt chiliflakes och värm upp kort.
  4. Lägg äggen i kokande vatten. Koka dem i 6 ½ minut (från det att vattnet kokar igen). Skölj dem, skala dem och skär dem på mitten.
  5. Servering: Skär avokadon i skivor. Plocka persiljan och hacka grovt. Skär citronen i klyftor. Ordna labneh i djupa tallrikar. Toppa med kramad rödkål, ett halverat ägg, avokado, persilja och häll chilighee över. Servera med ­citronklyftor.

Foto: ­Columbus Leth

Annons