Labneh på soyayoghurt med rödkål och krämiga ägg
23 maj, 2025
Labneh är en specialitet från Mellanöstern och är helt enkelt avrunnen yoghurt. Servera med krämiga ägg, avokado och rödkål.
Annons
Labneh på soyayoghurt med rödkål och krämiga ägg
Krämig, mättande lunchrätt med ägg, rödkål och avokado
Annons
2 portioner
Tid: 15 minuter + tid i kyl över natten
Du behöver:
300 g soyayoghurt
Salt
1 vitlöksklyfta
Kramad rödkål:
250 g rödkål
1 tsk salt
1 tsk agavesirap
Chilighee:
2 vitlöksklyftor
1 msk ghee
1 tsk torkade chiliflakes
Till servering:
2 ägg
1 avokado
1 näve slätbladig persilja
½ citron
Gör så här:
- Labneh: Lägg yoghurten i en silduk eller kaffefilter, låt rinna av i kylen över natten. Krydda sedan med salt och lite riven vitlök.
- Kramad rödkål: Skär kålen, strö över salt och ringla över agavesirap. Krama den med händerna så att kålen blir mjukare och lite mer mör.
- Chilighee: Skär vitlöken i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull med ghee, och låt det brynas så att vitlöken får lite färg. Tillsätt chiliflakes och värm upp kort.
- Lägg äggen i kokande vatten. Koka dem i 6 ½ minut (från det att vattnet kokar igen). Skölj dem, skala dem och skär dem på mitten.
- Servering: Skär avokadon i skivor. Plocka persiljan och hacka grovt. Skär citronen i klyftor. Ordna labneh i djupa tallrikar. Toppa med kramad rödkål, ett halverat ägg, avokado, persilja och häll chilighee över. Servera med citronklyftor.
Foto: Columbus Leth
Annons