Kycklingsoppa med pistou och råris

  • AvRedaktionen
  • AvRedaktionen
Kycklingsoppa med pistou och råris.
Pistou är Frankrikes svar på pesto. Här rörs den ner i soppan och ger en god smak av basilika och vitlök. Servera det kokta råriset till soppan i stället för bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Tid: 45 minuter

4 personer

Kycklingsoppa:

4 dl råris

1 liter vatten

2 potatis

2 morötter

1 blekselleristjälk

200 g salladslök eller en bit purjolök

200 g kycklingfilé

1 1/2 liter vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 lagerblad

3 tsk finhackad timjan

2 dl små vita bönor på burk

30 g spenat

salt

Pistou:

2 vitlöksklyftor

1 kruka basilika

5 msk olivolja

1 dl fint riven parmesanost

Gör så här:

Skölj riset innan du kokar det. Häll i en kastrull och tillsätt vatten. Rör om och låt sjuda under lock i 40 minuter tills det mjuknat. Salta lätt. Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Skiva blekselleri och salladslök. Skär kycklingfilén i strimlor. Hetta upp olja i en kastrull och fräs kycklingfilén hastigt. Tillsätt grönsakerna och rör om. Häll i vatten och buljongtärning. Tillsätt lagerblad och timjan. Sjud under lock i 15 minuter. Lägg vitlöksklyftor, basilika, olivolja och parmesanost i en matberedare eller mixa med en stavmixer till en slät kräm. Rör ner i soppan och sjud några minuter till. Tillsätt till sist bönor och spenat och låt soppan bli genomvarm.

Kycklingsoppa med pistou och råris.
Kycklingsoppa med pistou och råris.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!