Kycklingsallad med inlagd gurka

Kycklingsallad med inlagd gurka.

Fräsch kycklingsallad med saftig kyckling, frisk gurka och krämig dressing. Perfekt som lyxig lunch eller som tillbehör på buffébordet!
15 april, 2018

2 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

1 stor huvudsallad

2 kycklingbröst

salt

libbsticka eller slätbladig persilja

2 skivor pancetta

Mormorsdressing:

1 dl grädde

saft från 1/4 citron

socker

salt och peppar

Gurksallad:

1 gurka

Marinad:

1/2 dl äppelcidervinäger

1/2 dl vitvinsvinäger

1/2 dl vatten

4 msk rörsocker

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Plocka salladen och låt bladen ligga i iskallt vatten i 30 minuter. Slunga den torr. Putsa kycklingbrösten och stekt dem i smör eller olja i en stekpanna tills de är färdiga. Salta och peppra. Skär pancetta, eller bacon, i tärningar och fräs den krispig i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Rör ihop ingredienserna till gurkmarinaden och se till att sockret löses upp helt. Skär gurkan så tunt du kan med skalet kvar, gärna med mandolin eller osthyvel. Lägg ner gurkskivorna i marinaden, smaka av och salta och peppra lite till om det behövs. Låt stå och dra i kylskåp minst en timme. Lägg salladen i djupa tallrikar, lägg på 1 msk gurksallad (avrunnen), 1/4 kyckling i skivor, dressing, pancetta samt några blad libbsticka.

Kycklingsallad med inlagd gurka.

Kycklingsallad med inlagd gurka.

Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation