Kycklingsallad med kronärtskocka och yoghurtdressing

I den prisbelönta kokboken "Persiana" hittade vi många oemotståndliga rätter från Mellanöstern. Till exempel den här fräscha kycklingsalladen!
16 mars, 2017

4–6 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

6 skinn­- och benfria kycklingbröst

olivolja (till pensling)

havssalt och nymald svartpeppar

300 g vattenkrasse

500 g oljeinlagda kronärtskockshjärtan (avrunna och halverade)

100 g valnötter (i bitar)

1 knippe gräslök (skuren i bitar)

20 g bladpersilja (finhackad)

20 g mynta (finhackad)

2 rödlökar (tunt skivade i halvmånar)

2 smala röda chilifrukter (i ringar )

300 g fetaost

Yoghurtdressing:

300 g grekisk yoghurt

1 stor vitlöksklyfta (pressad )

1 msk sumak (kan uteslutas)

1 tsk torkad mynta

2 citroner (rivet skal)

1/2 citron (saften)

4 msk olivolja

salt och svartpeppar

Gör så här:

Lägg kycklingbrösten mellan plastfolie och banka dem jämntjocka med en brödkavel eller köttklubba. Pensla brösten med olivolja på båda sidor, strö över salt och svartpeppar. Hetta upp ett grilljärn eller en stekpanna på hög värme. Grilla kycklingbrösten i cirka 6 minuter per sida. Lyft dem ur pannan och låt köttet vila.

Blanda samman ingredienserna till dressingen i en liten skål, smaksätt med salt och svartpeppar.

Lägg vattenkrassen i en rymlig skål tillsammans med kronärtskockshjärtan, valnötter, örter, lök, chili och en aning salt och peppar. Smula fetaosten grovt över det hela och blanda salladen väl.

Skiva kycklingbrösten riktigt tunt och vänd ner dem i salladen. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och ringla dressingen över.

Kycklingsallad med kronärtskocka och yoghurtdressing.

Kycklingsallad med kronärtskocka och yoghurtdressing.

Recept: Sabrina Ghayour
Foto: Liz Haarla Hamilton