Kycklingsallad med äpple, röda linser och fetaostkräm

Kycklingsallad med äpple, röda linser och fetaostkräm.

Supergod sallad mad frasig kyckling, krispigt äpple, röda linser och fetaostkräm. Toppa med citrondressing, nötter och granatäppelkärnor.
13 januari, 2018

4 personer

Tid: 40 minuter

Tips! Följ inte instruktionen på paketet när du ska koka röda linser. Gör så här: Koka dem 1 minut och låt mjukna i vattnet i 3 minuter under lock, för att få lite tuggmotstånd och inte linsgröt. Stek kycklingen på skinnsidan, längre än vad du tror, så belönas du med en frasig kyckling också.

Du behöver:

2 1/2 dl okokta röda linser

5 dl vatten

800 g kycklingdelar med skinn (gärna lår)

olja till stekning

salt och peppar

1–2 röda äpplen

10 torkade aprikoser

1 grön chili

80 g babyspenat

1

75 g fetaost

3 dl matyoghurt

salt och peppar

3 msk rostade valnötter

Citrondressing:

2 msk citronsaft

1 msk honung

3 msk olivolja

salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka upp linserna i vatten. Koka 1 minut. Dra kastrullen åt sidan och låt linserna mjukna i vattnet, cirka 3 minuter. Häll bort överflödigt vatten.
  2. Stek kycklingen i olja med skinnsidan nedåt först, cirka 10 minuter. Vänd och stek kycklingen färdig. Krydda med salt och peppar.
  3. Finhacka äpple, aprikos och chili. Skölj spenaten och kärna ur granatäpplet.
  4. Mosa fetaosten och blanda med yoghurten. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
  6. Arrangera grönsaker, frukt och ost på ett fat och häll över dressingen.
  7. Toppa med kyckling och nötter och servera med fetaostkrämen.
Kycklingsallad med äpple, röda linser och fetaostkräm.

Kycklingsallad med äpple, röda linser och fetaostkräm.

Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad