Kycklingpanna med potatis, citron och rosmarin

Recept på kycklingpanna med potatis, citron och rosmarin

Kycklingpanna med potatis, citron och rosmarin är perfekt för dig som letar efter något snabbt och gott.
14 september, 2019

4 portioner

Du behöver:

4 kycklingben

4 kycklinglårfiléer

4 msk olivolja

1/2 msk salt

1/2 msk nymalen svartpeppar

650 g små potatisar

1/2 msk örtsalt

1 rödlök

2 citroner

Till servering:

Bönsallad med björnbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Klappa kycklingen torr med hushållspapper och vänd bitarna i en blandning av 2 msk olivolja, salt och peppar. Lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Skrubba potatisen och halvera dem.
  4. Vänd dem i en blandning av 2 msk olivolja och örtsalt. Fördela dem runt kycklingen i formen.
  5. Skala rödlöken och skiva tunt. Skär citronen i skivor.
  6. Fördela det, tillsammans med repad timjan över kycklingen och potatisen.
  7. Grädda i ugnen i 45–50 minuter tills kycklingen är klar och köttsaften utan rosa inslag. Lägg eventuellt på folie om allt tar för mycket färg.
  8. Vänd runt potatisen då och då under tiden i ugnen.
  9. Ta ut kycklingen, pressa några av de grillade citronskivorna över hela fatet.
  10. Servera kycklingpannan tillsammans med en bönsallad med björnbär.
Recept på kycklingpanna med potatis, citron och rosmarin

Kycklingpanna med potatis, citron och rosmarin.

Av: Julie Hey, Camilla Biesbjerg Markussen, Emma Martiny

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal