Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter.
Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Du behöver:

4 kycklinglår

1 tsk salt

2 msk rapsolja

100 g Arla Svenskt Smör

10 kvistar färsk timjan

2 hackade vitlöksklyftor

1 spetskål

½ dl hackade rostade hasselnötter

Gör så här:

  1. Salta kycklingen och börja steka skinnsidan krispig i lite olja i en varm stekpanna.
  2. Vänd sedan kycklingen och stek den andra sidan.
  3. Tillsätt smör, timjankvistar, och vitlök i stekpannan och ös kycklingen.
  4. Skär spetskålen i klyftor och lägg ner i stekpannan och stek gyllene.
  5. Lägg upp på fat och strö hasselnötterna över.
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter.
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons