Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Kycklinglår med rödkålssallad och palsternacka

17 dec, 2019 
AvRedaktionen
Recept på kycklinglår med rödkålssallad och rostad palsternacka
Matig rätt full av smak! Bjud på kycklinglår med fräsch rödkålssallad och rostad palsternacka. Börja med palsternackan och sänk ugnsvärmen till kycklingen – enkelt och smidigt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 portioner

Kycklinglår:

6 stora kycklinglår

olja till stekning

2 schalottenlökar

6 kvistar färsk timjan

4 lagerblad

10 svarta pepparkorn

2 tsk grovt salt

6–8 dl olivolja

Rödkålssallad:

400 g rödkål

1 liten rödlök

1 kruka persilja

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk dijonsenap

1 tsk honung

1 msk olivolja

2 apelsiner

50 g skållad mandel

Salt och nymalen svartpeppar

Rostad palsternacka:

400 g palsternacka

1 msk olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

Gör palsternackan så här:

  1. Värm ugnen till 210°.
  2. Skala palsternackorna och skär i avlånga stavar.
  3. Vänd i olja, salta och peppra.
  4. Lägg på ett ugnsfast fat och rosta i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Ta ut och ställ åt sidan, sänk ugnsvärmen till 100°.

Gör kycklingen så här:

  1. Torka av kycklinglåren med lite hushållspapper.
  2. Bryn dem på bägge sidor i olja i en stekpanna så skinnet blir gyllene.
  3. Placera kycklinglåren tätt intill varandra i en liten långpanna.
  4. Skala löken och skär i tjocka skivor.
  5. Fördela lök, timjankvistar, lagerblad, pepparkorn och salt över och mellan kycklinglåren.
  6. Slå olivolja över så kycklingen täcks.
  7. Stek i ugnen i 3 timmar, tills köttet är helt mört.
  8. Ta ut kycklingen från ugnen och häll bort oljan och kryddorna.

Gör rödkålssalladen så här:

  1. Skiva rödkålen tunt.
  2. Ansa löken och skär i tunna klyftor.
  3. Hacka persiljan och vänd ihop med rödkål och lök i en liten skål.
  4. Vispa ihop vinäger, senap, honung och olja i en annan skål, krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner dressingen i salladen
  6. Skala apelsinerna och filea fruktköttet.
  7. Samla apelsinsaften i ett glas och slå lite av den över rödkålssalladen.
  8. Rosta mandlarna lätt i en torr panna.
  9. Vänd ihop rödkålssallad, palsternacksstavar, apelsinfiléer och mandlar och servera till kycklinglåren.
Recept på kycklinglår med rödkålssallad och rostad palsternacka
Kycklinglår med rödkål och palsternacka.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Kycklinglår med mandel och citronpanering

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons