Kycklinglår med honung och örter

Kycklinglår med honung och örter.

Urbenade färska kycklinglår förkortar stektiden rejält. En härlig milt örtig och citronfrisk marinad gör kycklingen till allas favorit.
12 maj, 2017

4 personer

Tid: ca 1 1/2 timme + tid att marinera

Du behöver:

8 färska kycklinglår (utbenade)

1/2 dl bbq-sås

3 msk + 2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1 citron (skal och saft)

1 tsk färsk rosmarin (finhackad)

1 msk honung

salt och peppar

Gör så här:

Lägg kycklinglåren i en plastpåse. Blanda samman alla ingredienser och häll över kycklingen. Förslut och ställ i kylen för att marinera i ca 1 timme. Tänd grillen och tillsätt ytterligare 2 msk olivolja i marinaden. Häll upp marinaden i en skål och pensla kycklingen med marinaden under grillningen. Grilla tills de fått fin stekyta, ca 5 min, på bägge sidor. Stick försiktigt med en vass kniv i köttet. Om köttsaften är klar är kycklingen färdig.

Kycklinglår med honung och örter.

Kycklinglår med honung och örter.

Recep: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: