Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Kycklinglår med honung och örter

12 maj, 2017 
AvRedaktionen
Kycklinglår med honung och örter.
Urbenade färska kycklinglår förkortar stektiden rejält. En härlig milt örtig och citronfrisk marinad gör kycklingen till allas favorit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: ca 1 1/2 timme + tid att marinera

Du behöver:

8 färska kycklinglår (utbenade)

1/2 dl bbq-sås

3 msk + 2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1 citron (skal och saft)

1 tsk färsk rosmarin (finhackad)

1 msk honung

salt och peppar

Gör så här:

Lägg kycklinglåren i en plastpåse. Blanda samman alla ingredienser och häll över kycklingen. Förslut och ställ i kylen för att marinera i ca 1 timme. Tänd grillen och tillsätt ytterligare 2 msk olivolja i marinaden. Häll upp marinaden i en skål och pensla kycklingen med marinaden under grillningen. Grilla tills de fått fin stekyta, ca 5 min, på bägge sidor. Stick försiktigt med en vass kniv i köttet. Om köttsaften är klar är kycklingen färdig.

Kycklinglår med honung och örter.
Kycklinglår med honung och örter.

Recep: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons