Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kycklinglår med honung och örter

12 maj, 2017
AvRedaktionen
Kycklinglår med honung och örter.
Urbenade färska kycklinglår förkortar stektiden rejält. En härlig milt örtig och citronfrisk marinad gör kycklingen till allas favorit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: ca 1 1/2 timme + tid att marinera

Du behöver:

8 färska kycklinglår (utbenade)

1/2 dl bbq-sås

3 msk + 2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1 citron (skal och saft)

1 tsk färsk rosmarin (finhackad)

1 msk honung

salt och peppar

Gör så här:

Lägg kycklinglåren i en plastpåse. Blanda samman alla ingredienser och häll över kycklingen. Förslut och ställ i kylen för att marinera i ca 1 timme. Tänd grillen och tillsätt ytterligare 2 msk olivolja i marinaden. Häll upp marinaden i en skål och pensla kycklingen med marinaden under grillningen. Grilla tills de fått fin stekyta, ca 5 min, på bägge sidor. Stick försiktigt med en vass kniv i köttet. Om köttsaften är klar är kycklingen färdig.

Kycklinglår med honung och örter.
Kycklinglår med honung och örter.

Recep: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons