Kycklinglår med mandel- och citronpanering

Kycklinglår med mandel- och citronpanering.

Hackad mandel ger extra spröd och god panering till kycklinglåren. Citronskal, salt och peppar ger god smak. Stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de fått fin färg och är genomstekta.
14 maj, 2018

8 personer

Du behöver:

16 kycklinglår med ben

1 citron, skalet

100 g mandlar

salt

nymald svartpeppar

1 ägg

2 msk mjölk

mandelströ

lite olivolja

Gör så här:

Värm ugnen till 180°. Skrapa rent nedre delen av benet på kycklinglåret. Riv citronskal och mixa ihop med mandel, salt och peppar. Använd gärna en minihackare eller stavmixer.

Blanda ägg och mjölk i en djup tallrik. Doppa ner kycklinglåren i röran och rulla sedan i mandelströ. Fördela kycklingen på en ugnsplåt, droppa över olivolja och stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de fått fin färg och är genomstekta.

Kycklinglår med mandel- och citronpanering.

Kycklinglår med mandel- och citronpanering.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: