Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kycklinglår med mandel- och citronpanering

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Kycklinglår med mandel- och citronpanering.
Hackad mandel ger extra spröd och god panering till kycklinglåren. Citronskal, salt och peppar ger god smak. Stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de fått fin färg och är genomstekta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Du behöver:

16 kycklinglår med ben

1 citron, skalet

100 g mandlar

salt

nymald svartpeppar

1 ägg

2 msk mjölk

mandelströ

lite olivolja

Gör så här:

Värm ugnen till 180°. Skrapa rent nedre delen av benet på kycklinglåret. Riv citronskal och mixa ihop med mandel, salt och peppar. Använd gärna en minihackare eller stavmixer.

Blanda ägg och mjölk i en djup tallrik. Doppa ner kycklinglåren i röran och rulla sedan i mandelströ. Fördela kycklingen på en ugnsplåt, droppa över olivolja och stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de fått fin färg och är genomstekta.

Kycklinglår med mandel- och citronpanering.
Kycklinglår med mandel- och citronpanering.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons