Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kyckling med rosmarin – pollo con rosmarino

08 sep, 2016
AvRedaktionen
Kyckling med rosmarin – pollo con rosmarino.
Saftig och smakrik kyckling med rosmarin. Servera tillsammans med en sås gjord på skyn, citronklyftor, rucola och ett gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tips! Snåla inte med rosmarinen – ju mer desto bättre.

4 personer

Tid: 1 timme

Ingredienser:

1,8 kg kycklingdelar

1 stor näve rosmarin (grovhackad)

salt och peppar

1 vitlök (skalade och krossade klyftor)

1 dl olivolja

2 dl vitt vin

Till servering:

2 citroner (i klyftor)

rucolasallad

bröd

Gör så här:

  1. Vänd kycklingen i rosmarin (även stjälkarna!), salt, peppar, vitlöksklyftor och olivolja tills alla delar är väl täckta
  2. Låt marinera i kylen över natten, eller minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 220°.
  4. Lägg kycklingen i ett lager i en ugnsfast form, täck med folie och stek i ugnen i cirka 30 minuter.
  5. Ta av folien och vänd kycklingbitarna med skinnet uppåt och stek i ytterligare 15 minuter tills skinnet är gyllene och krispigt och kycklingsaften är klar utan rosa inslag.
  6. Lägg upp bitarna på ett varmt fat.
  7. Häll skyn i en kastrull, häll i vinet och koka upp. Sila och servera till kycklingen tillsammans med citronklyftor, rucola och ett gott bröd.
Kyckling med rosmarin – pollo con rosmarino.
Kyckling med rosmarin – pollo con rosmarino.

Recept och foto: Alastair Hendy

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons