Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Kyckling med mango- och gurksalsa

05 mar, 2020 
AvRedaktionen
Kyckling med mango- och gurksalsa
Sätt extra guldkant på vardagen genom att laga denna magiska kycklingrätt. Med en fräsch salsa och toppad med blommor ger den en smakupplevelse fylld med solig sötma.
Annons

4 portioner

Kyckling:

2 msk olivolja

½ tsk curry

salt och svartpeppar

4 kycklingbröstfiléer med skinn

lite smör till stekning

Mango- och gurksalsa:

1 gurka

1 mango

1 liten, söt ananas

1 litet spetskålshuvud

½ dl sweet chili-sås

1 knippe färsk koriander

Garnering:

1 handfull ätbara blommor, till exempel penséer eller violer

koriander

Så här gör du:

1. Rör ihop olivolja med curry och salt och peppar efter smak.

2. Torka av kycklingbrösten med hushållspapper och vänd sedan i curryoljan.

3. Stek kycklingen i lite smör i en stekpanna i 8–10 minuter på varje sida. Se till att de blir genomstekta, med köttsaften klar och utan rosa inslag.

4. Skala gurkan, halvera den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i små tärningar. Skär även mangon och ananasen i små tärningar.

5. Strimla spetskålen fint.

6. Vänd ihop gurka, mango- och ananastärningar.

7. Blanda ner sweet chili-sås och koriander.

8. Ta kycklingen från stekpannan och låt vila i 10 minuter.

9. Stek kålen i stekfettet från kycklingen och fördela sedan på tallrikar.

10. Lägg kycklingen ovanpå kålen och servera med salsan.

11. Garnera med ätbara blommor och lite extra koriander.

Kyckling med mango- och gurksalsa
Kyckling med mango- och gurksalsa.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons