Kyckling i krämig dragonsås

Jessica Frejs kyckling i krämig dragonsås.

Ett av Jessica Frejs mest uppskattade recept: Kyckling i krämig dragonsås. Det är såsen som är själva grejen med den här rätten, därav mycket sås, och vi lovar att den kommer att gå åt.
01 december, 2017

Tips! Klyftpotatis, pressad potatis och potatisgratäng är minst lika gott till som kokt ris. Om du vill ha en magrare sås så byt ut hälften av grädden mot vatten.

4 portioner

20 minuter

Du behöver:

700 g kycklingfilé

1/2 tsk salt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

25 g smör att steka i

3 vitlöksklyftor

1 gul lök

2 dl vitt vin

2 dl crème fraiche

3 dl vispgrädde

3 msk torkad dragon

2 msk kycklingfond

2 msk dijonsenap

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i kuber, ca 2 x 2 cm. Salta och peppra.
  2. Stek kycklingen i smör i en het stekpanna så att den får fin färg.
  3. Skala och hacka lök och vitlök och stek sedan med kycklingen på medelvärme i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt vin, crème fraiche, grädde, dragon, fond och senap. Rör om så att allt blandas väl.
  5. Servera med kokt basmatiris.
Kyckling i krämig dragonsås.

Kyckling i krämig dragonsås.

Ur ”Supergott och supersnabbt” (Bonnier Fakta) av Jessica Frej
Foto: Lina Eidenberg Adamo