Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kryddrostade nötter

01 feb, 2017
AvRedaktionen
Kryddrostade nötter.
Nötter är både gott och nyttigt. Rosta dem i ugnen hemma och krydda med salt, kanel och cayennepeppar. Låt svalna och förvara i en lufttät burk.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 portioner

Du behöver:

400 g blandade naturella nötter

2 msk rapsolja

2 msk flytande honung

2 tsk flingsalt

2 tsk mald kanel

2 krm cayennepeppar

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Blanda alla ingredienser i en skål och häll över på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.

Rosta nötterna mitt i ugnen ca 10 minuter. Rör om i nötterna några gånger under tiden. Låt svalna och förvara i en lufttät burk.

Kryddrostade nötter.
Kryddrostade nötter.

Recept: Jennie Benjaminsson

Foto: Katja Ragnstam

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons