Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kryddiga ugnsbakade vintergrönsaker

22 dec, 2015
AvRedaktionen
Kryddiga ugnsbakade vintergrönsaker.
Ugnsbakade grönsaker är ett gott tillbehör. För snyggast resultat: tillaga gärna grönsakerna var för sig på plåten så att de inte tar färg av varandra.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

500 g butternut-pumpa (skalad och skuren i bitar)

6 palsternackor (skalade och skurna i stavar)

4 medelstora rödbetor (i klyftor)

6 små morötter (skalade och halverade)

olivolja

havssalt

spiskumminfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Blanda de olika grönsakerna var för sig i lite olivolja och arrangera dem separat på en stor bakplåt. Strö över havssalt och spiskumminfrön. Grädda i 30–40 min tills grönsakerna blivit mjuka. Ringla över lite extra olivolja innan servering

Kryddiga ugnsbakade vintergrönsaker.
Kryddiga ugnsbakade vintergrönsaker.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons