Kryddiga barbecuemarinerade revben

Recept på kryddiga barbecuemarinerade revben

Krydda julbordet med dessa barbecuemarinerade revben. Resultatet blir krispigt och alldeles oemotståndligt!
04 december, 2019

6 portioner

Du behöver:

1 ½ kg revben, ca 12 st

3 lagerblad

5 hela vitpepparkorn

1 tsk salt

Vatten

Marinad:

½ dl ketchup

1 dl vindruvskärnolja (eller rapsolja)

2 msk soja

3 msk farinsocker

3 msk paprikapulver

½ tsk rökt paprikapulver

½ msk cayennepeppar

½ tsk stött chilipulver

1 msk spiskummin

1 klyfta vitlök

2 msk äppelcidervinäger

Gör så här:

  1. Lägg kött, lagerblad, pepparkorn och salt i en stor gryta.
  2. Täck med kallt vatten.
  3. Koka upp och sjud sedan i 45 minuter.
  4. Ta upp revbenen och slå bort vattnet.
  5. Blanda marinaden och gnid in köttet med den och slå resterande marinad över.
  6. Enklast är att marinera i dubbla fryspåsar.
  7. Marinera i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna över natt.
  8. Värm ugnen till 160°.
  9. Fördela revbenen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och stek i ugnen i 2 timmar, tills köttet är riktigt mört och nästan släpper från benet.
  10. Lägg gärna folie över men ta bort den sista halvtimmen så ytan blir lite krispig.
Recept på kryddiga barbecuemarinerade revben

Kryddiga barbecuemarinerade revben.

Av: Nadia Mathiasen, Sanna Kekäläinen

Foto: Chris Tonnesen, Kirsi-Marja Savola

LÄS MER:

Revbensspjäll med kryddig glaze