Krusbärs- och flädermousse med krossade kex

Recept på krusbärs- och flädermousse med krossade kex
Krusbärs- och flädermousse är en läcker liten dessert som serveras i eget glas och toppas med dina krossade favoritkakor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glassBrand logo

Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glass

Krusbärs- och flädermousse

Servera efterrätten med krossade kex eller kakor på toppen.

Bjud på krusbärs- och flädermousse med krossade kex

4 portioner

Du behöver:

400 g frysta krusbär
4 msk strösocker
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
2 ½ dl vispgrädde

Till servering:

Kex eller småkakor några krusbär

Gör så här:

  1. Lägg krusbär i en kastrull, spara några till servering. Häll över socker, rör om och låt blandningen värmas upp.
  2. Tillsätt flädersaft och koka försiktigt upp blandningen under lock. Sänk värmen och låt sjuda på medelvärme i 15 minuter, till lätt mosig konsistens.
  3. Passera blandningen genom en sil så att överflödig vätska siktas bort, spara den till att smaksätta vatten med. Häll bärpurén i en skål, täck med plastfolie och låt svalna helt i kylen i cirka 30 minuter.
  4. Vispa grädden till mjukt skum i en skål med elvisp, vänd försiktigt ihop med bärpurén.
  5. Fördela krämen i serveringsglas. Krossa kexen lätt och strö över efterrätten. Dekorera med några hela krusbär och servera.

Foto: Maria Tegner