Krispiga små tofuburgare

Recept på krispiga små tofuburgare

CARON ALINE
Sliders har länge varit ett måste på fester – här är de i en vegansk variant som krispiga små tofuburgare med sojamajo och sriacha.
20 januari, 2022
1:14

Efter reklamen: Vegansk chokladmousse

(1:14)

Krispiga tofuburgare

Sliders är en given festfavorit!

Så gör du krispiga tofuburgare
CARON ALINE

25 stycken

Du behöver:

300 g fast tofu
1 ½ dl tamari
1 dl sojamjölk
2 dl Maizena
Panko eller ströbröd
Olja
2 nävar rucola
½ knippe koriander
1 rödlök

Sojamajo:

1 dl sojamjölk
1 msk dijonsenap
½ citron, saften
Salt
Peppar
4 dl rapsolja
Srirachasås

Till servering:

Veganska mini-hamburgerbröd

Gör så här:

  1. Krama ur så mycket vätska som det går ur tofun i en ren kökshandduk. Skär i 25 kuber. Marinera dem i tamari i minst 15 minuter, låt sedan rinna av.
  2. Blanda ut sojamjölken och maizenan med 2–3 msk av tamarimarinaden tills det får en konsistens som liknar pannkakssmet. Lägg smeten i en skål, panko i en annan. Doppa tofubitarna i smeten och sedan i pankon. Om du vill kan du upprepa proceduren några gånger.
  3. Fritera dem i 180° varm olja i cirka 5 minuter och låt rinna av på hushållspapper. Varmhåll i 75° varm ugn.
  4. Lägg sojamjölk, senap och citron i en blender, salta och peppra. Mixa väl och tillsätt oljan i tunn stråle tills du har en tjock kräm. Smaka av med sriracha-sås.
  5. Dela på brödet, bred på 1 tsk av majonnäsen, lägg på lite sallad, en bit tofu, lite mer majonnäs och rödlök och lägg sedan på toppen av brödet.

Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt