Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Krispiga små tofuburgare

20 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på krispiga små tofuburgare
Sliders har länge varit ett måste på fester – här är de i en vegansk variant som krispiga små tofuburgare med sojamajo och sriacha.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegansk chokladmousseBrand logo
Vegansk chokladmousse

Krispiga tofuburgare

Sliders är en given festfavorit!

Så gör du krispiga tofuburgare

25 stycken

Du behöver:

300 g fast tofu
1 ½ dl tamari
1 dl sojamjölk
2 dl Maizena
Panko eller ströbröd
Olja
2 nävar rucola
½ knippe koriander
1 rödlök

Sojamajo:

1 dl sojamjölk
1 msk dijonsenap
½ citron, saften
Salt
Peppar
4 dl rapsolja
Srirachasås

Till servering:

Veganska mini-hamburgerbröd

Gör så här:

  1. Krama ur så mycket vätska som det går ur tofun i en ren kökshandduk. Skär i 25 kuber. Marinera dem i tamari i minst 15 minuter, låt sedan rinna av.
  2. Blanda ut sojamjölken och maizenan med 2–3 msk av tamarimarinaden tills det får en konsistens som liknar pannkakssmet. Lägg smeten i en skål, panko i en annan. Doppa tofubitarna i smeten och sedan i pankon. Om du vill kan du upprepa proceduren några gånger.
  3. Fritera dem i 180° varm olja i cirka 5 minuter och låt rinna av på hushållspapper. Varmhåll i 75° varm ugn.
  4. Lägg sojamjölk, senap och citron i en blender, salta och peppra. Mixa väl och tillsätt oljan i tunn stråle tills du har en tjock kräm. Smaka av med sriracha-sås.
  5. Dela på brödet, bred på 1 tsk av majonnäsen, lägg på lite sallad, en bit tofu, lite mer majonnäs och rödlök och lägg sedan på toppen av brödet.

Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt

Annons