Krispiga lotuschips
- AvSuzanne Ribbing
Lotusrot är en asiatisk växt som växer under vatten, den är snyggt ihålig inuti. Smaken är ganska söt, konsistensen knaprig.
35 minuter
Du behöver:
1 påse frysta lotusrötter ca 500 g (finns bland annat i asiatiska livsmedelsbutiker)
2 tsk flingsalt
1 tsk sichuanpeppar
1/2 tsk torkad chili
neutral olja (till fritering)
Gör så här:
Tina lotusrötterna och skär dem i tunna skivor. Lägg salt, sichuanpeppar och torkad chili i en torr stekpanna och rosta i 2–3 minuter under omrörning, så kommer aromerna fram bättre. Lägg kryddorna i en mortel och krossa tills de blandats väl.
Hetta upp oljan i en djup panna och fritera några lotuschips åt gången. Lyft ur dem när de fått färg och lägg dem på hushållspapper en stund för att rinna av.
Lägg chipsen i en skål tillsammans med kryddorna och blanda runt. Servera som snacks.