Krispig sallad med päron och parmesan

Krispig sallad med päron och parmesan.

En liten mellanrätt som triggar smaklökarna. Krispig sallad med fänkål möter sött päron och salt parmesan. Toppa med en god olivolja, flingsalt och några droppar citron.
13 februari, 2014

2 personer

10 minuter

Du behöver:

80 g fänkål

40 g rosésallad

flingsalt

nymald svartpeppar

lite god olivolja och några droppar citron

1/2 moget päron

2 msk flagad parmesanost

Gör så här:

Dela fänkålsståndet och skär bort rotstocken. Strimla fänkålen tunt. Riv salladen. Lägg i en skål och strö över ca 1/2 tsk flingsalt och peppar efter smak. Tillsätt olja och lite citronsaft. Krama lätt med handen så att fänkålen blir lite mjuk. Skär päronet i strimlor och tillsätt det. Strö över parmesanflagor. Servera gärna i fina glas.

Krispig sallad med päron och parmesan.

Krispig sallad med päron och parmesan.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson