Krispig sallad med päron och parmesan
- AvRedaktionen
En liten mellanrätt som triggar smaklökarna. Krispig sallad med fänkål möter sött päron och salt parmesan. Toppa med en god olivolja, flingsalt och några droppar citron.
2 personer
10 minuter
Du behöver:
80 g fänkål
40 g rosésallad
flingsalt
nymald svartpeppar
lite god olivolja och några droppar citron
1/2 moget päron
2 msk flagad parmesanost
Gör så här:
Dela fänkålsståndet och skär bort rotstocken. Strimla fänkålen tunt. Riv salladen. Lägg i en skål och strö över ca 1/2 tsk flingsalt och peppar efter smak. Tillsätt olja och lite citronsaft. Krama lätt med handen så att fänkålen blir lite mjuk. Skär päronet i strimlor och tillsätt det. Strö över parmesanflagor. Servera gärna i fina glas.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson