Receptet är ett utdrag ur boken Chez Wood (Norstedts) av Sofia Wood.
4 portioner
Du behöver:
2 schalottenlökar, mycket tunt skivade
2 msk vit- eller rödvinsvinäger
2 huvuden baby-gemsallad
80 g blandade gröna blad, t ex maché eller ruccola
3 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
2 msk finhackad gräslök
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Lägg schalottenlöken i en liten skål och häll över vinägern. Låt dra ungefär 10 minuter.
- Ansa, skölj och bryt gemsalladen i bitar.
- Lägg den tillsammans med resten av bladen i en skål med iskallt vatten i cirka 10 minuter så de blir riktigt krispiga.
- Häll av vattnet och låt bladen torka på en ren kökshandduk.
- Plocka upp schalottenlöken ur vinägern och lägg den åt sidan. Häll olivolja och dijonsenap i skålen med vinäger.
- Vispa ihop tills dressingen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd salladsbladen i dressingen och lägg upp på ett stort fat.
- Strö över schalottenlök och gräslök och servera.
Recept: Sofia Wood
Styling: Sophia Genitz
Foto: Frida Edlund, James Stokes