Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Krispig krokantglass

26 maj, 2023 
AvLouisa Lorang
Så gör du krispig krokantglass
Denna krispiga krokantglass är en hit bland såväl stora som små!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Krispig krokantglass

Söt och krispig sockerkrokant sätter kronan på den här glassen.

Krispig krokantglass är en given hit bland stora som små

6 portioner

Annons

Du behöver:

Glass:

1 vaniljstång
5 dl mjölk, 3%
5 dl vispgrädde
200 g (ca 2 ¼ dl) strösocker
100 g glukossirap
1 nypa salt
6 äggulor

Krokant:

100 g (ca 1 ¼ dl) strösocker

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången med en vass kniv och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en kastrull och tillsätt mölk, grädde, hälften av sockret, glukossirap och salt. Låt koka upp långsamt under omrörning, tills socker och sirap smält. Släng bort vaniljstången. Vispa äggulorna och resten av sockret med elvisp, tills lätt och luftigt.
  2. Vispa ner hälften av mjölkblandningen i skålen, häll tillbaka i kastrullen och vispa över svag värme tills massan tjocknar något, ca 5 minuter. Häll massan i en kall skål och fortsätt vispa i 1 minut. Låt stå i kylskåp tills helt kall.
  3. Krokant: Smält sockret i en kastrull. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och låt stelna. Krossa krokanten grovt med fingrarna.
  4. Kör glassmeten i glassmaskin till krämig konsistent, häll upp i en form och ställ i frysen. Vänd ner krokanten när glassen är halvfryst. Låt frysa över natten och ta ut 10 minuter före servering.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons