Krispig biffsallad med nudlar och mango

Krispig och fräsch sallad med lövbiff, nudlar och mango som kan serveras både varm och kall.
22 februari, 2014
Krispig biffsallad med nudlar och mango.

Krispig biffsallad med nudlar och mango.

6 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

400 g lövbiff

smör till stekning

salt och peppar

3–4 msk sesamfrön

100 g blandad grön sallad

1 mango

1 knippe rädisor

1 knippe salladslök

1 gurka

Dressing:

1/2 dl ljus soja

1 msk sesamolja

1 lime

1 finriven vitlöksklyfta

1 msk färskriven ingefära

Gör så här:

Strimla köttet och fräs det hastigt i smör i en varm panna. Stek lite i taget, annars finns det risk att köttet snarare blir kokt än stekt. Salta, peppra och strö sesamfröna över det varma köttet. Lägg upp salladen på ett stort fat tillsammans med mango, rädisor och salladslök i fina skivor. Dela gurkan på längden och kärna ur den med hjälp av en tesked. Skär även gurkan i skivor och lägg över salladen tillsammans med det nystekta köttet. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen.