Krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde

Recept på krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde

Satsa på en värmande soppa när kylan drar in! Denna krämiga variant med trattkantareller och syrad grädde är oemotståndlig.
12 september, 2019

4 portioner

Du behöver:

3 schalottenlökar

400 g trattkantareller

2 msk smör

2 dl vitt vin

1 msk vit balsamvinäger

8 dl svamp- eller grönsaksbuljong

3 dl syrad grädde

1 tsk chiliflingor

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Putsa och ansa svampen.
  2. Bryn svamp och lök i smör. Lägg undan en tredjedel av blandningen till topping.
  3. Tillsätt vin och vinäger och låt koka in till hälften.
  4. Rör ner buljong och syrad grädde, koka upp och låt koka på svag värme i 20 minuter.
  5. Smaka av med chili, salt och peppar.
  6. Mixa soppan med stavmixer, men inte helt slät, utan så att det blir små bitar av svamp och lök kvar i soppan.
  7. Häll upp i skålar och toppa med den sparade frästa svampen.
Recept på krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde

Krämig trattkantarellsoppa med syrad grädde.

Av: Julie Hey, Camilla Biesbjerg Markussen, Emma Martiny

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: