Krämig ost- och tomatpaj

En krämig chevré- och tomatpaj med spenat och ruccola toppad med färskostkräm. Fungerar både som förrätt och middag med en god sallad till.
31 augusti, 2015
Krämig ost- och tomatpaj.

Krämig ost- och tomatpaj.

Ingredienser:

150 g smör

3 dl vetemjöl

1 tsk paprikapulver

2 msk vatten

Fyllning:

200 g chevreost

250 g körsbärstomater

1-2 nävar spenat och ruccola

Ostkräm: 

200 g Creme Bonjour gräslök

2 ägg

2 dl crème fraiche

Topping:

200 g riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.

Blanda samman smör, mjöl och paprikapulver till en deg för hand. Tillsätt vatten och arbeta ihop till deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Skiva chevren och lägg i pajskalet och varva med halva tomater och spenat och ruccola.

Blanda samman ostkrämen och häll över fyllningen. Toppa med riven ost och grädda i ugnen i ca 25 minuter.

För fler härliga recept med färskost i fokus, klicka in här >>